fbpx

Wat zijn mijn werkgeverslasten?

Elke werkgever heeft met werkgeverslasten te maken. Hierbij heb je niet alleen met het salaris van je medewerkers te maken, maar ook een aantal aanvullende kosten die nog bovenop het loon worden berekend. Het grootste deel van de lasten zijn wettelijk verplicht, voornamelijk de loonheffingen. Maar er zijn ook een aantal aanvullende lasten die ook bij jou van toepassing kunnen zijn. Wij leggen je graag wat meer uit over de werkgeverslasten en welke kosten je in de berekening meeneemt.

Wat valt er onder werkgeverslasten?

Onder de werkgeverslasten worden alle lasten van de werkgever verstaan. Hieronder staan de wettelijk verplichte kosten opgesomd:

 • loonbelasting
 • vakantietoeslag (minimaal 8% van het loon)
 • de premie van werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA en ZW)
 • de premie van volksverzekeringen (AOW, Anw en Wlz)
 • inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (werkgeversheffing en soms een bijdrage Zorgverzekeringswet)

Bovenstaande kosten ben je standaard kwijt bovenop het loon wat je al uitbetaald. Maar om een compleet overzicht van werkgeverslasten te berekenen, moet je ook aanvullende kosten meenemen in de berekening.

 

Wat zijn aanvullende werkgeverslasten?

De aanvullende werkgeverslasten zijn alle kosten die er specifiek in jou branche of bedrijf erbij komen. Sommige hiervan zijn verplicht, andere weer niet. De aanvullende lasten hebben vooral te maken met de cao verplichting en eventuele persoonlijke afspraken met medewerkers. Hieronder zie je wat voorbeelden van deze lasten:

 • reis- en verblijfskosten
 • onkostenvergoedingen
 • een pensioenregeling
 • werkplek, werkkleding
 • personeelsverzekeringen
 • secundaire arbeidsvoorwaarden
 • opleiding van medewerkers
 • werving en selectie

 

De werkgeverslasten berekenen

Je kunt de kosten berekenen door alle lasten op een rij te zetten en vervolgens bij elkaar op te tellen. Hierbij moet je niet alle aanvullende lasten vergeten, dit zijn er vaak meer dan je denkt. Door alle extra afspraken uit het personeelshandboek en persoonlijke arbeidscontracten mee te nemen in de berekening werkgeverslasten, zorg je voor een realistische berekening. Maar het kan ook makkelijker; Loonbureau.nl kan eenvoudig jouw werkgeverslasten berekenen.

 

Hoe berekenen wij jouw werkgeverslasten?

Voor alle klanten van Loonbureau.nl hebben we al de benodigde informatie om de werkgeverslasten te berekenen, omdat de lasten allemaal verbonden zijn aan de salarisverwerking. Wil je jouw werkgeverslasten precies weten? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken wij het verder voor je uit!

 

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?