fbpx

Rechtspositie AOW- gerechtigde werknemer veranderd in 2016

AOW- gerechtigde werknemer

Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om AOW gerechtigde werknemers in dienst te houden of te nemen. Vanaf 1 januari 2016 wordt de opzegtermijn van het contract teruggebracht tot één maand en de loondoorbetaling bij ziekte teruggebracht naar 13 weken in plaats van twee jaar. Deze maatregelen worden in 2018 geëvalueerd en dan wordt er gekeken of de loondoorbetaling bij ziekte eventueel wordt teruggebracht naar 6 weken.

In de publieke sector, dit was al het geval in de private sector, zijn werkgevers verplicht om bij een reorganisatie de AOW’ers als eerste te ontslaan. Daarnaast is een werkgever niet verplicht de uren van een AOW’er uit te breiden. Daarnaast hebben AOW’ers vanaf 2016 recht op het minimumloon. Als een cao van toepassing is dient de AOW ‘er hetzelfde cao loon te ontvangen als werknemers die hetzelfde werk doen. De werkgever kan het contract bij het bereiken van de AOW-leeftijd zonder tussenkomst van het UWV of de rechter opzeggen. Ook hoeft er geen transitievergoeding uitbetaald te worden. Als een AOW’er in vaste dienst wordt genomen gelden de ontslagregels, behalve dat er geen transitievergoeding uitbetaald dient te worden.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?