fbpx

NOW regeling 1.0 COVID-19 (Corona)

NOW regeling 1.0 (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid)

Bij een omzetverlies vanaf 1 maart van tenminste 20% is een aanvraag mogelijk die geldt voor 3 maanden. Deze regeling is i.p.v. de werktijdverkorting (WTV) die echter voor diegene die vroeg hebben aangevraagd nog wel 6 weken kan gelden. Vanaf maandag 6 april via UWV aan te vragen.

Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

Regeling voor zelfstandig ondernemers, waaronder o.a.  ZZP’ers en DGA’s, die vanaf heden aan te vragen bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Vooralsnog loopt deze regeling tot 1 juni.

TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19)

Onder meer bekend onder noemer noodloket eenmalige tegemoetkoming van €4000,- om vaste lasten te kunnen betalen. Aanvraag mogelijk vanaf 27 maart voor bedrijven waarvan de hoofdactiviteiten staan vermeld in de beleidsregel.

Belastingmaatregelen

Uitstel van betalingen van 3 maanden na indiening verzoek bij de belastingdienst voor loonheffingen, omzetbelasting (BTW), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Go (Garantie Ondernemersfinanciering)

Bedoeld voor ondernemers die problemen krijgen bij lening van de bank. Regeling loopt via banken welke vermeld staan op website RVO.

Qredits

Microkredieten voor startende ondernemers en kleine bedrijven. Uitstel tot aflossing en daardoor rentekorting ontvangen.

BMKB (Borgstelling MKB-kredieten)

Ministerie van EZK staat borg voor kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen voor overbruggingskrediet of verhoging rekening courant-krediet.

BL (Borgstelling MKB- Landbouwkredieten)

M.i.v. 18 maart kunnen agrarische ondernemers met liquiditeit problemen als gevolg van uitbraak Covid-19 bij hun bank werkkapitaal kredieten aanvragen.

Overige maatregelen

Toeristenbelasting , coulance vastleggen schriftelijk contact, aanpassing herziening hoge-WW-premie bij overwerk, uitstel bij pensioenfondsen mogelijk.

Lees meer

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2