fbpx

Gezagsverhouding partner DGA/eigenaar

Indien de levenspartner van de eigenaar of directeur grootaandeelhouder(DGA) in dienst komt kan dit gevolgen hebben voor de loonadministratie. Een partner van de eigenaar/DGA is in beginsel namelijk niet verzekerd voor de SV verzekeringen omdat er geen gezagsverhouding bestaat. Dit houdt in dat er voor de partner geen SV-premies worden afgedragen en de partner ook geen beroep kan doen op de WW of WIA bij werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Onder bijzondere omstandigheden kan een partner toch in de SV verzekeringen vallen mits de partner vergelijkbaar als andere werknemers wordt behandeld en beloond. Uiteraard moet dit ook aannemelijk te maken zijn. Hoewel de belastingdienst op hun site geen duidelijke uitleg over deze situatie heeft, is er in het verleden een rechtszaak geweest waarin de uitspraak duidelijk maakt dat het afdragen van premie niet zondermeer recht geeft op een uitkering. Kijk dus goed of het wel verstandig is om SV premies af te dragen of overweeg een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

HR dienstverlening loonbureau

Een all-in prijs voor de complete loonadministratie

Loonbureau.nl verzorgt de loonadministratie voor honderden bedrijven van zeer klein tot groot. De fullservice dienstverlening sluit aan op de omvang, sector en wensen van jouw organisatie. Een perfecte service met een persoonlijke benadering tegen een scherpe prijs.
HR dienstverlening loonbureau

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?