fbpx

Wachtdag

Begrip

Wachtdagen bij ziekte: inhouden loon eerste ziektedagen

In principe krijg je vanaf de eerste ziektedag je loon doorbetaald. Soms krijg je te maken met loonvrije wachtdagen bij ziekte. Dat betekent dat je over maximaal de eerste 2 ziektedagen geen loon ontvangt.

Wettelijk toegestaan

Loonvrije wachtdagen bij ziekte zijn wettelijk toegestaan. Wel moeten de afspraken schriftelijk zijn vastgelegd in de arbeidsovereenkomst of cao. Daarin kunnen ook andere afspraken staan. Bijvoorbeeld dat de werkgever voor de wachtdagen vakantie-uren mag inhouden.

Binnen 4 weken weer ziek

Wachtdagen gelden niet bij elke ziekmelding. Als er tussen 2 ziekteperiodes minder dan 4 weken zitten, tellen deze als 1 ziekteperiode. Ben je een week ziek geweest en moet jij je binnen 4 weken weer ziek melden, dan krijg je vanaf je 1e ziektedag doorbetaald.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?