fbpx

Volksverzekeringen

Begrip

Waarvoor zijn er volksverzekeringen

Volksverzekeringen zijn net als werknemersverzekeringen, sociale verzekeringen die mensen moet beschermen tegen inkomensverlies. Door de AOW hebben mensen een inkomen als ze de AOW-leeftijd bereikt hebben. Door de Anw hebben mensen een inkomen nadat de partner is overleden en de overblijvende partner bijvoorbeeld jonge kinderen verzorgd. De Wlz zorgt ervoor dat bijzondere ziektekosten betaald worden.

Wat zijn de volksverzekeringen

De volksverzekeringen zijn:

Wie betaalt er volksverzekeringen

Iedereen die in Nederland inkomen geniet en in Nederland verzekerd is betaalt premie voor de volksverzekeringen. Voor gemoedsbezwaarden gelden andere regels.

Hoe wordt de premie ingehouden

De premies volksverzekeringen zijn onderdeel van de loonheffing. De werkgever houdt de loonheffing in op het loon en betaalt het aan de Belastingdienst. Dit bedrag wordt verrekend met je aanslag inkomstenbelasting.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?