fbpx

Gemoedsbezwaard

Begrip

Enkele duizenden inwoners van Nederland hebben principiële bezwaren tegen verzekeringen. Dit op grond van hun levensbeschouwing. In de Nederlandse wetgeving is hiermee rekening gehouden en kan er vrijstelling worden gegeven voor verplichte verzekeringen. Denk hierbij aan werknemersverzekeringenvolksverzekeringen. Als de ontheffing is afgegeven geldt deze ook automatisch voor de zorgverzekeringswet.

Een gemoedsbezwaarde betaalt een bijdrage vervangende Belasting die gelijk gesteld is aan de betreffende premie. Een werknemer die gemoedsbezwaard is moet een ontheffing aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hierna ontvangt de medewerker een persoonlijke ontheffing.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?