fbpx

Geboorteverlof

Begrip

Het geboorteverlof voor partners die in loondienst werken is eenmaal het aantal werkuren per week. Deze verlofdagen kunnen naar eigen inzicht opgenomen worden, maar dit dient wel binnen 4 weken na de geboorte van het kind te gebeuren.

Sinds juli 2020 is daar het aanvullend geboorteverlof bijgekomen vanuit de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Partners kunnen dan tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Zij krijgen dan 70% van hun dagloon met een maximum van 70% van het maximum dagloon uitgekeerd. UWV betaald deze weken het verlof. Voorwaarde is dat het geboorteverlof eerst wordt opgenomen. Het aanvullend geboorteverlof dient in hele weken aangevraagd te worden en opgenomen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. Alleen bij zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang mag de werkgever in overleg met werknemer de verlofspreiding gewijzigd worden. Het verlof mag niet geweigerd worden.

De aanvraag van de uitkering voor het aanvullende verlof wordt gedaan door de werkgever bij het UWV middels een digitaal formulier: Aanvullend geboorteverlof aanvragen.

 Geboorteverlof-voor-partners

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2