fbpx

Contract Ketenbepaling

Begrip

Wat is ketenbepaling

1. De ketenbepaling is bedoeld om werknemers meer zekerheid te bieden bij het aangaan van flexibele arbeidsrelaties. Door deze regeling ontstaat er bij het vierde opeenvolgende contract voor bepaalde tijd automatisch een contract voor onbepaalde tijd.

2. Dit is ook het geval als meerdere contracten voor bepaalde tijd de termijn van 3 jaar overschrijden WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans). Zit er tussen twee tijdelijke contracten een periode van meer dan zes maanden, dan begint de keten opnieuw. De werkgever kan niet zomaar van de ketenregeling afwijken, zelfs niet als de werknemer hiermee instemt.

Overeenkomsten zonder vaste uren per maand (of kleiner tijdvak) worden sinds 2020 aangemerkt als oproepovereenkomsten, zo ook min-max contracten. Deze medewerkers hebben recht op een aanbod voor vaste uren zodra ze een jaar in dienst zijn. Deze regels hebben een grote impact op de sectoren waar veelvuldig met flexibel inzetbaar personeel wordt gewerkt. Wij adviseren om dit aanbod schriftelijk te doen en afwijzingen ook schriftelijk vast te leggen.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?