fbpx

Loonadministratie in de bouw uitbesteden

Wil je de loonadministratie van jouw bouwbedrijf uitbesteden? Loonbureau.nl helpt je graag. Door onze jarenlange ervaring met verschillende bouwbedrijven en de cao bouw & infra zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Door jouw salarisadministratie uit te besteden bespaar je kostbare tijd, tijd die je beter kunt besteden aan de kernactiviteiten. Zo kan jouw bedrijf groeien. Door de administratie van je bouwbedrijf uit handen te geven, is de personeelsadministratie altijd in orde, kunnen lonen op tijd worden uitbetaald en voldoet jouw bedrijf aan de cao bouw & infra. Zo voorkom je dat werkzaamheden verkeerd worden uitgevoerd en je hoge boetes krijgt. 

Wat houdt loonadministratie voor de bouw bij Loonbureau.nl in?

Er zijn een aantal voordelen op te noemen om je loonadministratie uit te besteden bij ons. Zo kun je veel tijd en geld besparen en hoef je geen medewerkers voor loonadministratie aan te nemen. Wij verzorgen de complete salarisadministratie voor de all-in prijs van 12,50 euro per loonstrook. Voor dit bedrag ontvang je salarisstroken, overzicht loonstroken, betaaloverzichten, betalingsbestand, jaaropgaven en pensioenleveringen. Door het gebruik van onze eigen portal heeft je personeel altijd toegang tot hun salarisstroken en jaaropgaven. Deze kunnen ze altijd online inzien. Loonadministratie bouw uitbesteden gaat dus snel én eenvoudig:

Wat zijn de voordelen van salarisadministratie uitbesteden?

Het uitbesteden van je salarisadministratie bespaart je niet alleen tijd en geld, maar zorgt ook voor zekerheid dat je aan alle wetten en regels in de bouw voldoet. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. Graag leggen we even alle voordelen voor je op een rij:

 • Heldere all-in prijs van 12,50 euro per strook
 • Binnen één werkdag de loonbestanden in huis
 • Persoonlijk en deskundig advies
 • Ervaring in alle sectoren
 • Je hebt geen opstartkosten
 • Bij ons is er geen opzegtermijn
 • Geen kleine letters, geen verborgen kosten
administratie

Waarom Loonbureau.nl?

Met de steeds veranderde wetgeving een aanpassingen in de cao bouw & infra heb je de handen vol aan het zorgen voor een correcte, tijdige verloning van al jouw medewerkers. Allemaal tijd die je nuttiger kan inzetten voor de groei van je bouwbedrijf.

Het uitbesteden van de salarisadministratie in de bouw kan hiervoor de oplossing zijn omdat het je veel tijdwinst geeft. Wij nemen al het werk uit handen en zorgen ervoor dat het bedrijf zich kan focussen op de kernactiviteiten. Op deze manier hoef je maar een paar uur per jaar te besteden aan de loonlijst en loonadministratie. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

In 3 stappen jouw bouwbedrijf administratie uitbesteden bij Loonbureau.nl

Na jouw informatieaanvraag ontvang je per e-mail een registratielink waarmee je eenvoudig en snel de werkgeversinformatie bij ons aanlevert. Na de verwerking van deze gegevens ontvang jij een e-mail met inloggegevens – hiermee lever je gemakkelijk alle werknemersgegevens aan. Wij verwerken alle gegevens en richten de loonadministratie voor jouw bouwbedrijf in.

Als alle stappen zijn doorlopen, gaan we door naar de eerste loonverwerking. Zo simpel is het om jouw loonadministratie bouw uit te besteden.

Medewerkers app voor loonstroken, jaaropgaaf en verlofaanvraag!

Met de Loonbureau.nl app geef je jouw medewerkers eenvoudig toegang tot loonstroken en jaaropgaaf. Wil je in dezelfde app ook de verlofregistratie regelen? Dat kan. Aanvraag, goedkeuring én vastlegging met een overzichtelijke agendafunctie. Het is zo geregeld. Ook overwerk kan hierin geregistreerd worden. Alles overzichtelijk in één app. Ideaal voor het efficiënt beheren van je loonadministratie in de bouw.

werknemer app van loonbureau

Meer dan loonadministratie

Op het gebied van personeel hebben wij veel meer te bieden als enkel loonadministratie. Dit gaat van verzuimbegeleiding tot wervingsadvies, van conflictbemiddeling tot exit gesprek.     

Veelgestelde vragen over loonadministratie in de bouw

Wij kunnen ons wel voorstellen dat je met verschillende vragen zit, voordat je voor Loonbureau.nl kiest. Hieronder zie je een selectie met deze vragen. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan eenvoudig contact met ons op, dan helpen wij je graag verder! 

Bij Loonbureau.nl bieden we een all-in prijs van €12,50 per loonstrook, ongeacht het aantal mutaties of de grootte van je bouwbedrijf, voor het uitbesteden van je loonadministratie in de bouw.

Alles zit bij deze prijs inbegrepen. Je hebt hiermee toegang tot onze app, wij verwerken wetswijzigingen in je administratie en bieden persoonlijk telefonisch contact. Dit doen we tegen transparante voorwaarden, zonder onverwachte kosten. Daarnaast verzorgen we ook de pensioenaangifte.

Rekenvoorbeeld:

Je hebt een bouwbedrijf met één vaste werknemer en een oproepkracht die in mei, juli en augustus werkt.

 • 1 vaste werknemer: 12 maanden x €12,50 = €150
 • 1 oproepkracht: 3 maanden x €12,50 = €37,50

Totale kosten op jaarbasis: €187,50

Administratie voor de bouwsector is niet alleen een kwestie van het uitdraaien van een loonstrook; er komen veel meer onderdelen bij kijken. Als bouwbedrijf met personeel ben je verplicht om de volgende punten bij te houden:
 
 • Je moet loonstroken uitwerken en verstrekken.
 • Bij indiensttreding moet je een kopie van het identiteitsbewijs van de werknemer bewaren.
 • Loonheffingen moeten worden ingehouden, aangegeven en afgedragen.
 • Je moet een jaaropgave verstrekken.
 • Je stelt loonstaten op.

 

Als je jouw loonadministratie bouw uitbesteedt bij Loonbureau.nl, zitten de volgende punten erbij inbegrepen:

 • Loonstroken
 • Journaalposten – indien gewenst een export voor het boekhoudpakket
 • Betaallijst
 • Geen opstartkosten
 • Een all-in prijs van €12,50 per loonstrook (hoe meer loonstroken, des te goedkoper het wordt)
 • Verzamelloonstaat
 • Diverse cumulatieve overzichten
 • Het insturen van de aangifte
 • Overzicht van de te betalen loonheffingen
 • Pensioenaangifte (indien digitaal in te sturen zonder portaal)
 • Jaaropgaven
 • Inrichting van de loonadministratie
 • Onbeperkte mutaties en looncomponenten
 • Ondersteuning per telefoon en/of e-mail
 • Melding per e-mail bij collectieve verhogingen binnen jouw CAO
 • Geen kleine letters, geen verborgen kosten

 

Als het heffingsloon en de vergoedingen zijn bijgewerkt, krijg je direct inzicht in de eindheffing tot dat moment, of de resterende vrije ruimte. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Als ondernemer in de bouw met personeel ben je verplicht om administratie bij te houden, van personeelsdossiers tot salarisadministratie. Deze zaken kunnen complex zijn en veel tijd kosten – tijd die je liever besteedt aan het runnen van je bouwbedrijf, want je hebt het al druk genoeg.

Bij Loonbureau.nl weet je dat de administratie van jouw bedrijf in goede handen is. Wij zorgen ervoor dat de personeelsadministratie altijd up-to-date is, de salarisdocumenten en loonstroken op tijd klaar staan, en dat je voldoet aan de bouw & infra cao. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over jouw administratie en kun je je richten op waar je goed in bent.

Wij zijn direct op de hoogte van wetswijzigingen en veranderingen in de bouw & infra cao. Bij elke wijziging die bij jou van toepassing is, nemen we contact op zodat we deze op de juiste manier kunnen verwerken in je administratie.

Wij maken gebruik van eigen interne systemen. Via mijn.loonbureau.nl heb je volledige toegang tot je eigen administratie en kun je altijd alle wijzigingen inzien. Bovendien kun je eenvoudig documenten downloaden, zoals loonstroken en jaaropgaven, en realtime rapportages bekijken. Dit zorgt voor transparantie en gemak, zodat jij je kunt concentreren op het runnen van je bouwbedrijf zonder zorgen over administratieve rompslomp.

Heb je vragen over onze dienstverlening? Wij helpen je graag verder!

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2