fbpx

Werkkostenregeling

Werkkostenregeling verhoogd naar 3%

Voor 2021 zijn de percentages voor de werkkostenregeling verhoogd: tot een loonsom van € 400.000 per werkgever geldt in 2021 een opbouw van 3%. Dit zou verlaagd worden naar 1,7%, maar op 21 januari 2021 werd bekend dat het wél verhoogd wordt van 1,7% naar 3%.

Over de loonsom per werkgever boven de € 4000.000 bouw je 1,18% vrije ruimte op. Dit is een verlaging van 0,02% ten opzichte van de opbouw in 2020. Over alles boven de vrije ruimte betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Werkgevers mogen zelf bepalen of dat ze de vrije ruimte willen gebruiken én waar ze die aan willen besteden. De vrije ruimte kan bijvoorbeeld worden ingezet om werknemers onbelast een bloemetje of cadeaubon te schenken.

Wat is de werkkostenregeling?

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je onbelaste vergoedingen en verstrekkingen geven aan je werknemer(s). Daarnaast kun je bepaalde zaken onbelast vergoeden of verstrekken door gerichte vrijstellingen. Bepaalde voorzieningen zijn op nihil gewaardeerd, zie nihil waarderingen. Voor bepaalde voorzieningen op de werkplek en voor (dienst)woningen gelden normbedragen.

Meer informatie? Ontdek onze WKR tool. Je kunt deze gratis downloaden, ook wanneer je jouw salarisadministratie (nog) niet bij Loonbureau.nl hebt ondergebracht. De WKR tool is eenvoudig in gebruik en geeft direct inzicht in het gebruik van de vrije ruimte en de berekende eindheffing.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?