fbpx

Pensioenfondsen on the move

De pensioenmarkt is in beweging, maar hoe zit dat nu? Een pensioenfonds is vaak niet meer dan een bestuur. Bestuurslid is een nevenfunctie, de uitvoering van het werk wordt bij een pensioenuitvoerder neergelegd. En af en toe vindt een fonds het nodig om te wisselen. Zo stapt het pensioenfonds detailhandel per 2021 over van TKP (Aegon dochter) naar nieuwkomer Capgemini. Verder is de intentie dat de pensioenen van AVH in 2021 overdragen worden aan Pensioenfonds PGB. Voor payrollkrachten stopt de opbouw binnen STIPP, payroll werkgevers moeten hiervoor een andere oplossing regelen die zich kan meten aan het pensioenfonds bij de inlener.

Een andere beweging is de overstap op de universele pensioenaangifte, kortweg UPA. Een standaard waar destijds Syntrus Achmea mee is gestart. Helaas is de UPA minder universeel als de naam doet denken maar evengoed is het proces bij de UPA-aanlevering wel vergelijkbaar met de Loonaangifte waar correcties niet los verstuurd hoeven te worden maar mee gaan met de volgende periode. In 2021 gaan de onderstaande fondsen over op de UPA:

  • Recreatie (TKP)
  • Alle agrarische branches (TKP)
  • Bakkersbedrijf (TKP)
  • Kappers (TKP)
  • Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven (TKP was Centric)
  • AVH-branches (PGB)
  • Reiswerk (PGB)
  • Schilders (Sociaal Fonds)
  • Jachtbouw (AZL)
  • Vlep (AZL)

Er zijn ook fondsen die het niet voor elkaar krijgen, zo is de UPA binnen de vervoersector nog lang niet binnen handbereik vanwege de berekening over het overwerk van het voorgaande jaar. Deze ondoordachte regeling zorgt ervoor dat alle gegevens met de hand moeten worden ingevoerd op hun site, naar onze mening niet meer van deze tijd maar het bestuur heeft blijkbaar geen oog voor logistiek op dit niveau. Ook de uitzend (STIPP) zou al jaren geleden op de UPA overstappen maar helaas. De metaalsector blijft eveneens achter ook al is de invoer op hun site iets minder werk, met een UPA kan de sector fors besparen op administratieve lasten.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2