fbpx

Onbelaste bonus van 2400,- euro in de WKR?

Onderstaande uitleg van de Belastingdienst geeft mogelijkheden om een onbelaste bonus te verstrekken. Uiteraard moet er wel voldoende ruimte zijn binnen de werkkostenregeling. Controleer uw ruimte met de WKR registratietool van loonbureau.nl.

VRAAG: Als er aan het eind van het jaar nog vrije ruimte over is, kan ik dat dan gebruiken voor onbelaste bonussen? En mag dat met terugwerkende kracht?

ANTWOORD: Vanaf 1 januari 2015 kiest u zelf welk loonbestanddeel u als eindheffingsloon aanwijst onderbrengt in uw vrije ruimte. Voor het aanwijzen van deze vergoedingen en verstrekkingen hoeft uw werknemer niet eerst zelf kosten te maken. Wij toetsen niet of er een relatie is tussen uw vergoeding en kosten die uw werknemer maakt. Wel dient er aan de gebruikelijkheidstoets te worden voldaan. Vergoedingen of verstrekkingen van maximaal € 2.400 per persoon per jaar beschouwen wij in ieder geval als gebruikelijk. Binnen de vrije ruimte mag dat ook een bonus zijn. Naast een algemene kostenvergoeding of bonus van € 2.400 per jaar mag u specifieke gebruikelijke vergoedingen of verstrekkingen geven, zoals een vergoeding voor de telewerkplek of een kerstpakket. Het toekennen van het restant van de vrije ruimte aan één enkele werknemer wordt als ongebruikelijk gezien. U kunt vergoedingen, verstrekkingen of bonussen niet met terugwerkende kracht (in vorige aangiftetijdvakken) onderbrengen in uw vrije ruimte. Binnen de werkkostenregeling bepaalt u uiterlijk op het moment van vergoeden of verstrekken of u het loonbestanddeel aanwijst als eindheffingsbestanddeel en zo mogelijk onderbrengt in de vrije ruimte. Hebt u eenmaal een keuze gemaakt, dan is die keuze definitief.

 

 Alles over de WKR

 

 Gebruik de WKR tool voor het registreren van vergoedingen en verstrekkingen

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?