fbpx

Contract tips

Registratie in mijn.loonbureau.nl

Sinds 2020 is het van belang dat alle contracten van de medewerkers in mijn.loonbureau.nl worden opgevoerd. Op basis hiervan wordt bekeken of de lage WW premie mag worden toegepast, toch 5% voordeel. Schriftelijk vastgelegd, door beide ondertekend, voor onbepaalde tijd en een vaste arbeidsomvang zijn grofweg de eisen. Als dit contract niet in mijn.loonbureau.nl staat of te laat dan zal de hoge premie worden berekend. Zonde, als je dit achteraf aanvult geef dan Loonbureau.nl opdracht om deze stroken opnieuw te berekend, ben duidelijk in welke werknemer en welke tijdvakken.

Min Max contract

Met deze contractvorm zien wij veel nadelen. Het wordt sinds 2020 gezien als een oproepcontract waardoor nooit de lage premie van toepassing is en je na een jaar een aanbod moet geven voor vast overeengekomen uren op basis van de gemiddelde uren van het jaar ervoor. Dit laatste kan lastig worden als je net een top jaar achter de rug hebt.

Oproepcontract

Voor de eerste 11 maanden is dit geen groot probleem maar na 12 maanden verlengen betekent een verplicht aanbod op basis van de gemiddelde uren van het afgelopen jaar. Kan je die zekerheid niet bieden dan wordt het lastig, of hopen dat de medewerker van het aanbod afziet en door wil als oproepkracht, maar na 12 maanden komt deze verplichting toch weer terug. Als je een contract voor 11 maanden afsluit hebt je de mogelijkheid om een ander aanbod te doen, bijvoorbeeld een vast contract voor 3 uur per maand, waarbij de overige uren als meer-uren worden uitbetaald. Dit voorkomt overigens niet alle aanspraken, als er structureel meer wordt gewerkt vloeien hier wel rechten uit voort waar de werknemer aanspraak op zou kunnen maken.

Contract verlenging zonder twee handtekeningen

Als een bepaalde tijd contract wordt omgezet naar onbepaalde tijd zonder dat zowel de werknemer als de werkgever beide hier een handtekening onder zetten mag de lage WW premie nog steeds niet worden toegepast. Zorg dat dit goed is geregeld, bij een controle kan dit duur komen te staan.

Vervroegd onbepaalde tijd contact aanbieden

Veel bedrijven starten met een bepaalde tijd contract, begrijpelijk vanwege de risico’s. Maar wat nu als je toch zeker weet dat je met een medewerker verder wil, waarom afwachten? Als je toch verder wil en de situatie laat het toe dan kan een vervroegde omzetting direct 5% kosten besparing opleveren.

Contract voor 3 uur per maand i.p.v. oproep

Door een onbepaalde tijd contract aan te bieden voor drie uur per maand valt de medewerker in het lage tarief WW. Als de medewerker vervolgens veel meer werkt zou dit weer tot een herziening leiden waardoor alsnog het hoge tarief van toepassing is. Voor 2020 en 2021 hoeft deze herziening echter niet te worden toegepast waardoor deze 3 uur per maand inclusief alle meer-uren 5% minder kosten als bij een oproepcontract.

De BBL-er

Registreer het contract van de BBL-er juist en zorg dat dit ook op papier staat en voldoet aan alle voorwaarden. Een BBL-contract is altijd voor bepaalde tijd maar ook altijd tegen de lage WW premie. Scheelt toch weer 5%.

Meewerkende partner of kinderen

Als de partner van de DGA of eigenaar in de zaak werkt zal in beginsel worden gesteld dat de arbeidsrelatie ondergeschikt is aan de persoonlijke relatie. Er is dan geen gezagsverhouding. Ook bij meewerkende kinderen is dit vaak aan de orde. In dat geval hoeven er geen SV-premies worden betaald, enkel de ZVW en loonbelasting. Zij zijn dan ook niet verzekerd voor werkenloosheid of ziekte, vaak geen probleem voor studerende kinderen maar als het een kostwinning is wordt dit weer anders. Kijk voor meer informatie ook op: gezagsverhouding

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl.

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?