fbpx

Voortschrijdend cumulatief rekenen (VCR)

Begrip

Wat is VCR

VCR is een rekenwijze die gehanteerd wordt bij het bepalen van de premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (VZW).

Hoe werkt de VCR

Met de VCR methode bereken je de af te dragen premie op basis van de zogenaamde ‘aanwas van de premiegrondslag’ . Het zogeheten voortschrijdend cumulatief rekenen is verplicht. Het voortschrijdend cumulatief rekenen is gebaseerd op de gedachte dat tijdens het kalenderjaar steeds het juiste bedrag aan premies werknemersverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet wordt berekend. Bij iedere nieuwe loonbetaling wordt daartoe ‘terug gekeken’ naar alle eerdere verloningen, cumulatief dus.
Dit systeem is tamelijk ingewikkeld.

Loonberekening Voortschrijdend cumulatief rekenen (VCR) en loontijdvakkensystematiek

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?