fbpx

Vaststellingsovereenkomst / Beëindigingsovereenkomst

Begrip

Wat is een vaststellingsovereenkomst

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden spreken werkgever en werknemer onderling af het dienstverband te beëindigen. Beide partijen gaan hier dus mee akkoord. In onderling overleg worden afspraken gemaakt die betrekking hebben op het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Hierin wordt onder ander opgenomen of er sprake is van een transitievergoeding.

Gevolgen

Het ontslag met wederzijds goedvinden is voor beide partijen voordelig. Als werkgever hoef je geen kostbare ontslagprocedure te starten. En als werknemer heb je zekerheid wat je ontslag inhoudt en heb je ook nog recht op een WW-uitkering. Je moet dan niet verwijtbaar werkloos zijn geworden dus in de vaststellingsovereenkomst moet worden opgenomen dat het ontslag geschiedt op initiatief van de werkgever.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?