fbpx

UWV

Begrip

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het UWV is een overheidsinstantie die belast is met uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Zij beoordelen of er recht is op een uitkering en zijn ook verantwoordelijk voor de uitbetaling.

Daarnaast heeft het UWV de taken overgenomen van het vroegere CWI en diens voorganger het arbeidsbureau en heeft dus ook een actieve taak om mensen aan het werk te helpen. Naast de site werkt.nl heeft het UWV subsidie mogelijkheden om moeilijk plaatsbare werkzoekende aan het werk te helpen. Verder is het UWV het aanspreekpunt voor ontslagvergunningen.

Het UWV werkt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het UWV is ontstaan uit een samenvoeging van GAK, GUO, CADANS, SFB en SFS en die els weer zijn ontstaan uit de bedrijfsverenigingen. Daarnaast is het vroegere CWI in het UWV opgegaan.

 UWV website

 

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2