fbpx

STAP-budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie)

Begrip

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen, dit om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan en ervoor zorgen dat werknemers en werkzoekenden meer kans te geven om hun baan te houden of een nieuwe baan te vinden.

Het STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingskosten in de inkomstenbelasting. Dit aangezien mensen die het meeste voordeel hebben van bijscholing te weinig gebruik maken van de mogelijkheid. De overheid wil dat deze mensen met het STAP-budget sneller kiezen voor een opleiding of cursus. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om flexwerkers, werkzoekenden en werkenden met beroepen waar minder vraag naar is.

Het STAP-budget kan worden aangevraagd bij het UWV, zodra de aanvraag is goedgekeurd wordt het bedrag betaald aan de opleider. Het STAP-budget kan per persoon één keer per jaar worden aangevraagd. DUO houdt een lijst met opleidingen bij waarvoor mensen STAP-budget kunnen aanvragen. Een STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan.

Aanvullende informatie: stapvooropleiders.nl

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?