fbpx

Sectorpremie

Begrip

Situatie vanaf 2020

Met ingang van 2020 zijn de sectorpremies (WA) als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) komen te vervallen. De WW-premie bestaat nu uit twee delen. De premie uit het eerste deel is afhankelijk van het soort arbeidsovereenkomst dat een werkgever met zijn werknemers heeft gesloten. Voor arbeidsovereenkomsten van bepaalde tijd is een hogere sectorpremie verschuldigd dan voor arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd. Wat precies onder een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt verstaan is een arbeidsovereenkomst die inkomenszekerheid aan een werknemer biedt. Zo kan de overeenkomst van een seizoensarbeider ook onder een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd vallen, maar een nul-urencontract zonder een eenduidig aantal vastgelegde uren voor onbepaalde tijd niet.

Situatie voor 2020

De hoogte van de sectorpremie is afhankelijk van de beroeps- of bedrijfstak waarin de onderneming actief is. De indeling van de onderneming in een sector wordt gedaan door de Belastingdienst. Een van de premies werknemersverzekeringen is de sectorpremie (WA) voor de WW. De hoogte van de sectorpremie is afhankelijk van het werkloosheidsrisico in de sector. Ook de premies van de WHK zijn afhankelijk van de sector waar je ingedeeld wordt.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?