fbpx

Regeling piekarbeid

Begrip

Binnen de CAO’s Open Teelten, Glastuinbouw en Bloembollen groothandel kan gebruik gemaakt worden van de regeling piekarbeid.

Wat zijn de voorwaarden voor deze regeling?

  1. De werknemer werkt in een piekperiode van maximaal 8 weken achter elkaar.
  2. De werknemer doet seizoengebonden werk. Het werk is uitsluitend routinematig en heeft te maken met oogst- en teeltwerkzaamheden voor agrarische gewassen. Dit is inclusief het bewerken en verwerken van de oogst.
  3. De werknemer ontvangt voor zijn of haar inzet in deze periode een compensatie van 0,7% van het geldend loon.
  4. De werkgever of administrateur meldt de werknemer uiterlijk op de 5e werkdag aan bij het pensioenfonds.

Als er sprake is van een piekarbeider dient deze binnen 5 werkdagen via het portaal van het pensioenfonds aangemeld te worden. Voor een piekarbeider hoeven geen pensioenpremies berekend te worden, maar moet dus wel aangemeld worden bij het pensioenfonds. Aanmelding binnen 5 werkdagen is heel belangrijk! Als de werknemer wordt aangemeld als piekarbeider op het portaal van het pensioenfonds wordt automatisch een einddatum toegevoegd. De werknemer hoeft niet apart meer afgemeld te worden via het portaal van het pensioenfonds.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?