fbpx

Loonbeslag

Begrip

Wat is een loonbeslag

Als een werknemer zijn financiële verplichtingen niet nakomt kan er beslag worden gelegd op zijn inkomen: loonbeslag. Het loonbeslag wordt in opdracht van de schuldeiser uitgevoerd door een gerechtsdeurwaarder.

Beslagvrije voet

De deurwaarder moet altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Dit is het gedeelte van het loon dat je nodig hebt om van te kunnen leven. De hoogte van de beslagvrije voet is onder meer afhankelijk van de burgerlijke staat en het eventuele inkomen van de partner.

Wat valt er onder het loonbeslag

Naast het reguliere maandsalaris vallen ook het vakantiegeld, bonussen en een dertiende maand onder het loonbeslag. Reële onkostenvergoedingen zoals reiskostenvergoeding vallen hier niet onder.

Rechten en plichten

Een werkgever of uitkerende instantie heeft de plicht het loonbeslag uit te voeren.

Wat als er nog een schuldeiser beslag legt

Als er al maximaal beslag gelegd is, hoeft een werknemer niet nog meer te betalen. Je hebt immers recht op de beslagvrije voet. De schuldeiser die als eerste beslag heeft gelegd moet het geld verdelen onder de andere beslagleggers.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?