fbpx

Extraterritoriale kosten en de 30%-regeling

Begrip

Werknemers die tijdelijk naar het buitenland of naar Nederland worden uitgezonden, krijgen vaak een vergoeding voor de extra kosten van dat verblijf buiten het land van herkomst, de zogenoemde extraterritoriale kosten. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling. Voor het vergoeden van die kosten kan je kiezen: vergoeden van de werkelijke extraterritoriale kosten of, onder voorwaarden, toepassen van de 30%- regeling. Vergoedt je de werkelijke extraterritoriale kosten, dan moet je deze, in redelijkheid gemaakte, kosten aannemelijk maken. Je houdt dan de kosten en de vergoeding per werknemer bij in uw loonadministratie. Als je de 30%-regeling gebruikt, mag je, zonder nader bewijs, maximaal 30% van het loon inclusief de vergoeding aanwijzen als gericht vrijgestelde vergoeding voor de extraterritoriale kosten.

Loonbureau.nl biedt de toepassing van de 30% regeling aan maar nimmer de bewaking van de voorwaarden zo ook niet of het fiscale loon aan de norm voldoet en/of de aftoppingsgrens (WNT norm) is overschreden. Met de toepassing van de 30% regeling wordt aanvullend op het loon 3/7de netto uitgekeerd, of indien gewenst een bedrag onttrokken uit het brutoloon zodat er een 70/30 verhouding ontstaat. De hoogte van het loon wordt altijd bepaalt door onze opdrachtgever, ook als er geen sprake is van een 30% regeling. Buiten dat er ook praktische bezwaren zijn om de voorwaarden als loonverwerker te kunnen bewaken ligt deze verantwoordelijkheid dus volledig bij de werkgever.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2