fbpx

Eindheffing

Begrip

Normaal gesproken houdt de werkgever op het loon van de werknemers loonbelasting/premie volksverzekeringen in, die hij vervolgens afdraagt aan de Belastingdienst. Over bepaalde vormen van loon mag of moet jouw organisatie de loonbelasting/premie volksverzekeringen voor eigen rekening nemen. Dit is de zogenoemde eindheffing. Loon waarover de werkgever eindheffing betaalt, komt niet op de loonstrook of jaaropgaaf. De werknemer kan de eindheffing die zijn werkgever betaalt ook niet verrekenen met de inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen.

Eindheffing kan verplicht of vrijwillig zijn

Soms is toepassen van de eindheffing verplicht, soms kunt u ervoor kiezen om loonbestanddelen in de eindheffing te betrekken. Er zijn verschillende soorten tarieven voor de eindheffing: het tabeltarief, een vast tarief van 15%, 45%, 52%, 75% of 80% of een vast bedrag van € 300 per jaar. Welk tarief uw organisatie moet hanteren, hangt af van het soort loon waarover de werkgever de eindheffing voor zijn rekening neemt en het regime voor vergoedingen en verstrekkingen dat uw organisatie aanhoudt.

Loonbestanddelen waarover de werkgever eindheffing toepast, zijn geen loon voor de premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW). Uw organisatie hoeft alleen loonbelasting/premie volksverzekeringen te betalen.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?