fbpx

Bruteren

Begrip

Wat is bruteren

Het omrekenen van nettobedragen naar brutobedragen wordt bruteren of brutering genoemd.

Het meest voorkomend is van nettoloon naar brutoloon. Spreek je als werkgever met uw werknemer een nettoloon af, dan moet je dit nettoloon herleiden tot een brutoloon.

Wat betekent dit voor de werkgever

Nettoloonafspraak:

Heb je een nettoloonafspraak met je werknemer, dan neem je in feite de loonheffingen voor je rekening. Het nettoloon wordt herleid tot een brutoloon. Er wordt dus een omgekeerde berekening gemaakt. Voor de werkgever betekent brutering extra kosten (loonheffings- en premiekosten).

Gevaar van nettoloon afspraken

Indien er nettoloon afspraken worden gemaakt loopt de werkgever het risico dat de werknemer de loonheffingskorting niet meer laat toepassen. In dat geval zal er veel meer brutoloon nodig zijn om aan het zelfde nettoloon te komen, en stijgen de kosten al snel met 60 tot 70 procent. Een belangrijke reden om nooit nettoloon afspraken te maken. Zie loonheffingskorting.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?

Group 2