fbpx

Boetebeding

Begrip

Wanneer een medewerker iets doet dat de werkgever eerder reeds heeft verboden in een schriftelijk document kan hij gehouden zijn om een boete te betalen. Een boetebeding is een bepaling in een overeenkomst waarin staat dat de ene partij een boete moet betalen aan de andere partij wanneer een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt (of juist niet plaatsvindt). Aan een boetebeding zitten verschillende voorwaarden vast voor het geldig zijn hiervan:

  • Het boetebeding moet altijd schriftelijk zijn overeengekomen
  • Het boetebeding moet duidelijk zijn omschreven: zowel voor welke voorschriften de boete geldt als de hoogte van die boete
  • De bestemming van de boete moet ook omschreven worden, deze bestemming mag niet middellijk of onmiddellijk een persoonlijk voordeel voor de werkgever teweeg brengen. (Mag wel voordeel geven aan werkgever bij concurrentiebeding)
  • De boete mag niet meer bedragen dan een halve dag loon per week. Wanneer de medewerker meer loon heeft dan het wettelijk minimum, kan hier echter van worden afgeweken. (Niet van toepassing bij concurrentiebeding)
  • Wanneer de medewerker het boetebeding overtreedt, kan de werkgever hem de boete opleggen. De werkgever mag ook kiezen voor een schadevergoeding wanneer er schade is. zowel het boetebeding als de schadevergoeding eisen, is niet mogelijk. (Niet van toepassing bij concurrentiebeding)

Artikel 650 Burgerlijk Wetboek Boek 7

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?