fbpx

60 maanden regel bijtelling

Begrip

Op het moment dat de auto van de zaak 5 jaar oud wordt kan dit gevolgen hebben voor de bijtelling. Auto’s die op 1 januari 2017 of later het 5de levensjaar in gaan moeten mogelijk opnieuw beoordeeld worden voor het bijtellingspercentage. Dit percentage gaat in vanaf de maand die volgt op de datum dat de auto 5 jaar oud is.

Voor wat betreft de bijtelling voor het privégebruik van een auto heeft de wetgever besloten om met behulp van ‘groene faciliteiten’ milieuvriendelijk gedrag te stimuleren. Er is afgesproken dat het verlaagde bijtellingstarief vanaf het moment van eerste tenaamstelling maximaal 60 maanden lang onveranderd blijft. Dit geld ook als de auto van eigenaar wisselt. Dit omdat het bijtellingspercentage en de termijn van 60 maanden is gekoppeld aan het kentekenbewijs.

Simpel gezegd, zodra een auto op of na 1 januari, 5 jaar wordt moet de bijtelling op basis van de 2017 CO2 regels bepaald worden, daarna staat dit weer voor 60 maanden vast. Ook auto’s die na 2017 verjaren geldt dat het percentage opnieuw moet worden bepaald met de CO2 waarden die dan gelden, er van uitgaande dat er geen nieuwe regels komen.

Heb je vragen waar je het antwoord niet op kan vinden? Wij helpen je graag verder

Loonbureau.nl staat klaar voor werkgevers met vragen. Voor klanten maar ook voor werkgevers die nog geen klant zijn en kennis wil maken met onze medewerkers. Als er kosten aan verbonden zijn dan wordt dit vooraf gemeld, maar veel vragen zijn uit de parate kennis te beantwoorden en vallen bij ons onder service. Maak het je makkelijk en kies voor Loonbureau.nl. 

Contact

Oudedijk 59
5409 AB Odiliapeel

Tel: 0413 820 218
info@loonbureau.nl

Werken bij Loonbureau.nl

Door de constante groei van Loonbureau.nl zijn wij regelmatig op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken.

Group 2

Waar ben je naar op zoek?